Abigail Cember

Achtergrond

  • Werkt bij het kantoor in het Midden-Oosten
  • Studeerde biochemie en Russische taal en literatuur aan de Universiteit van Maryland, College Park
  • Ontwikkelde ultrahigh field MRI-technologie tijdens haar PhD bij het Center for Advanced Metabolic Imaging in Precision Medicine, U. Penn.

De echte wereld

"Door mijn achtergrond in radiologisch onderzoek begrijp ik de uitdagingen die komen kijken bij het naar de kliniek brengen van geavanceerde gezondheidszorg. Op een gegeven moment beste ik dat de “echte wereld” beter bij mij past dan het lab - vooral als de “echte wereld” nog steeds rekenwerk vereist. Daarom besloot ik de overstap naar strategieconsulting te maken. Uiteindelijk verandert onderzoek pas in levensveranderende therapie voor gewone mensen, wanneer het een plaats krijgt in de bestaande systemen."

Inzichten uit onverwachte hoek

"Het besef dat kennis en inzichten uit onverwachte hoeken kunnen komen inspireert mij. Mensen weten en begrijpen veel meer dan je denkt, maar hebben soms moeite om dat te vertalen in woorden, cijfers of stappenplannen om vooruit te komen. Het op één na beste deel van een dag is het moment dat je iemands verhaal hoort of iemand ziet doen waar hij/zij goed in is. Het beste deel is wanneer je de ander kunt helpen een probleem op te lossen."