Christiaan de Vries

Achtergrond

  • Studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden en Health, Economics, Policy and Law aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Begon zijn carrière als consultant bij Roland Berger
  • Was bij zorgstart-up Quin verantwoordelijk voor implementatie van digitale ondersteuning in huisartsenpraktijken

BEHOUDEN VAN TOEGANG TOT GEZONDHEIDSZORG

"Na het lezen van ‘Mountains beyond mountains’ door Tracy Kidder wist ik het zeker: ik wil in de gezondheidszorg werken. Dr. Paul Farmer, de hoofdpersoon van het boek, helpt mensen op de meest kwetsbare momenten, ook wanneer geldgebrek of afstand tot de arts dat in de weg staat. Wat dr. Paul Farmer deed, wilde ik ook. Ik vond bijbaantjes in het ziekenhuis en in de thuiszorg en koos voor de studie geneeskunde. Tijdens die studie ontdekte ik dat juist de organisatie van de het zorgsysteem mij trok: hoe richt je dat slimmer en innovatiever in? En hoe help je meer mensen met dezelfde middelen?”

INNOVEREN MET DE BLIK VAN BUITENAF

“Het studievak Zorgmanagement heeft mijn denken over de zorg echt ontwikkeld. We bestudeerden allerlei succesvolle organisaties, om te leren welke principes en best practices toepasbaar zijn in de zorg. Zo onderzochten we het Ritz Carlton in New York op hun klantgerichtheid, en een groot internationaal vliegveld op het succesvol samenbrengen van vele bedrijven en belangen onder een dak. Soms biedt precies die blik van buiten een waardevol perspectief om te kunnen innoveren. Ook bij Gupta bieden we die frisse, nieuwsgierige, innovatieve blik van buiten. Na mijn ervaring met consultancy bij Roland Berger en met zorginnovatie bij Quin is Gupta voor mij de perfecte plek om verder te bouwen aan het zorgsysteem.”