Sanne Mol

Achtergrond

  • Studeerde Pharmaceutical Sciences (BSc) aan de Vrije Universiteit en Drug Innovation (MSc) aan de Universiteit Utrecht
  • Deed promotieonderzoek in de Immunologie aan het Amsterdam UMC

Combinatie van alles wat ik zocht

Ik houd ervan oplossingen te zoeken voor ingewikkelde vraagstukken. Daarvoor probeer ik conclusies te trekken uit complexe data én ik breng die conclusies over op allerlei typen publiek, van familie zonder enige voorkennis tot een zaal vol experts. Dat vond ik al leuk tijdens mijn studie en promotieonderzoek en dat zocht ik ook in een nieuwe baan. Verder vind ik het belangrijk om mij altijd te blijven ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan een maatschappelijk relevante sector. Bij Gupta heb ik al deze dingen gevonden! Daarnaast is de sfeer bij Gupta erg goed en zijn alle collega’s super betrokken en begaan bij het werk. Dat werkt ontzettend motiverend.

Uitdagend werkveld

De zorgsector heeft mij altijd gefascineerd. Voordat ik bij Gupta aan de slag ging, werkte ik als onderzoeker in het Amsterdam UMC. Het is echt onvoorstelbaar hoeveel er nodig is om zo een groot ziekenhuis met alle verschillende afdelingen en disciplines draaiende te houden. Naast alles wat de patiënt ziet, zit er ook een heel systeem omheen dat de patiënt niet ziet. Een ziekenhuis is een dorp op zich. Zo is er een heel netwerk aan gangen voor alle logistiek, zoals afvalverwerking, bevoorrading en luchttoevoer. Ook als je meer uitzoomt is er een heel systeem om de patiëntenzorg heen, vol met knelpunten en hindernissen. Denk aan personeel (of het tekort daaraan) en betaalbaarheid van zorg, maar ook innovaties en ethische keuzes. Ik geniet ervan om in die interessante en uitdagende dynamiek te werken.